💠 شیخ نمر باقر النمر که بود؟
شيخ «نمر باقر النمر»، روحاني شيعه برجسته عربستاني، در سال 1379 هجري قمري مصادف با 1968 ميلادي، در شهر «العواميه» در استان القطيف در شرق عربستان در خانوادهاي اهل علم و دين به دنيا آمد كه از آن علمايي چون آيتالله شيخ محمدبن ناصرآلنمر و خطباي حسيني چون جدش حاج عليبن ناصرآلنمر سر برآورده بودند.
تحصيلات مقدماتي خود را در همان شهر العواميه به پايان رساند و در سال 1400 هجري قمري مصادف با 1989 ميلادي، براي آشنايي نزديكتر با انقلاب اسلامي ايران و تحصيلات حوزوي ابتدا به ايران مهاجرت كرد تا در تهران در حوزه علميه حضرت قائم(عج) حضور پيدا كند كه در همان سال توسط آيتالله سيد محمدتقي مدرسي در تهران تأسيس شده بود.
شيخ نمر پس از 10 سال تحصيل در حوزه علميه حضرت قائم(عج)، عازم سوريه شد و در
حوزه علميه حضرت زينب(ع) براي ادامه تحصيلات حوزوي و علوم ديني نام نوشت و در حضور اساتيد اين حوزه به تحصيل پرداخت.
شيخ نمر سالها اداره حوزه علميه حضرت قائم(عج) در تهران و سوريه را برعهده داشت و تلاش بسياري براي توسعه و پيشرفت اين مراكز انجام داد.
پس از بازگشت به عربستان مركز مذهبي «الإمامالقائم(عج)» را نيز در العواميه تأسيس كرد كه در واقع سنگبناي «مركز اسلامي» در سال 1422 هجري قمري مصادف با 2011 ميلادي بود.
رژيم عربستان سعودي در حالي شيخ نمر باقر النمر را در سال 2012 بازداشت كرد كه پيش از اين نيز دو بار و طي سالهاي 2006 و 2008 ميلادي، شيخ را بازداشت كرده بود.
نخستين بازداشت شيخ نمر به مي2006 ميلادي بازميگردد، هنگامي كه شيخ به محض بازگشت از سفر كوتاهمدتش به بحرين و بازگشت به عربستان، به دليل مشاركت در همايش بينالمللي قرآن كريم از سوي نيروهاي امنيتي رژيم سعودي بازداشت شد.
اتهام شيخ اين بود كه در اين همايش، در عريضهاي، از رژيم سعودي خواسته بود به «قبرستان بقيع» رسيدگي كرده، مذهب «تشيع» را به رسميت شناخته و شيوههاي آموزشي و درسي كنوني حاكم بر عربستان را تغيير داده يا لغو كند؛ همين.
اما بازداشت مجدد شيخ نمر، به 23 آگوست 2008 ميلادي بازميگردد كه در شهر القطيف به دست نيروهاي امنيتي رژيم سعودي بازداشت شد. اين بار اتهام شيخ براي بازداشت بنابر ادعاي رژيم سعودي درخواست از شيعيان مناطق شرقي عربستان براي آمادهشدن به منظور دفاع از خود و جامعه خويش بود كه رژيم ادعا ميكرد اين سخنان نمر به معني تحريك شيعيان عربستاني براي جدايي از حكومت مركزي بود. رژيم سعودي از بيم قيام مردمي و خشم و غضب شيعيان مناطق شرقي عربستان شيخ نمر را 24 ساعت پس از بازداشت آزاد كرد. اين روحاني برجسته عربستاني يك بار ديگر در مارس 2009 ميلادي در معرض بازداشت قرار گرفت
در نهايت وي در پي اعتراضات شيعيان عربستان در سال 2012 بازداشت شد و در 23 مهرماه 1393 دادگاه جنايي عربستان سعودي شيخ نمر را به اتهام اقدام عليه امنيت ملي و محاربه، به اعدام با شمشير و به صليب كشيده شدن در انظار عمومي محكوم كرد.
در كمتر از سه ماه پيش وزارت كشور عربستان با امضاي محمدبن نايف، وليعهد اين كشور حكم اعدام شيخ نمر باقر النمر، روحاني مبارز شيعه عربستاني را تأييد كرد كه اين به معناي مجوز به وزارت كشور براي اعدام شيخ نمر تنها با امضاي سلمان بن عبدالعزيز، پادشاه عربستان براي اجراي حكم اعدام بود.
شيخ نمر در نهايت با امضاي حكم اعدام در ۲ ژانویه ۲۰۱۶ به شهادت رسيد.»
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ