▫️ما جزو کدام دسته هستیم
💠آیت الله مجتهدۍ تهرانے(ره):
قال الصادق علیه السلام : (إن اَلْعُبادُ ثَلاَثَةُ)
یعنی بنده ها سه قسم اند.
🔵عبادت از ترس عذاب🔵
▪️«قَوْمٌ عَبَدُوا اللٌّهَ عَزَّ وَجَلَّ خَوْفاً»؛
عبادت از ترس عذاب مثل ما، از ترس جهنم صبح بیدار می شویم نماز صبح می خوانیم.
👌می گوییم اگر نماز نخوانیم جهنم می رویم. اگر جهنم نبود نمیخواندیم. مخصوصا شب هایی که کوتاه است و خستهایم از ترس جهنم بیدار می شویم. این یک دسته (فَتِلْکَ عِبَادَةُ الْعَبِیدِ) این عبادت عبید است همانطور که عبد از ترس مولا اطاعت مولا میکند که کتک نخورد.
🔵عبادت به امید بهشت🔵
▪️ «وَقَوْمٌ عَبَدُوا اللٌّهَ تَبَارَکَ وَتَعَالـى طَلَبَ الثَّوَابِ»دسته دیگر عبادت برای بهشت و ثواب.
👌میگوید دعا کنم که ثواب دارد. یک دسته هم برای ثواب می خوانند «فَتِلْکَ عِبَادَةُ الأُجَرَاءِ» این هم عبادت اُجَراست، عمله کار میکند و مزد میگیرد. این هم عبادت می کند که گلابی بهشت بخورد و چلوکباب بهشت بخورد و حوری بهشت به او بدهند. این هم یک دسته. این هم عبادت اُجَرا. یعنی برای مزد.
🔵عبادت به خاطر دوستی با او🔵
▪️«وَقَوْمٌ عَبَدُوا اللٌّهَ عَزَّ وَجَلَّ حُبًّا لَهُ» عبادت میکند؛ چون خدا را دوست دارد مثل امیرالمومنین(ع) خدایا من عبادت می کنم نه از ترس جهنم نه طمع به بهشت.
👌خودت را می خواهم. یک نفر گفته بود خدایا اگر می خواهی مثل علی علیه السلام بنده گیرت بیاید، حسرت را به دل ببر همان یک نفر بود که این حرف را زد.
⚫️ این کلام امیرالمومنین (ع) بود که: «الهی ما عبدتک خوفاً من نارک ولا طمعاً فی جنتک و لکن وجدتک مستحقا للعباده فعبدتک». که خدایا من ترس از جهنم ندارم و طمع به بهشت هم ندارم خودت را میخواهم. مستحق عبادت دیدم، حب به تو دارم که عبادت میکنم. «فَتِلْکَ عِبَادَةُ الأَحْرَارِ»؛ یعنی عبادت آزاد مردان. احرار، آزاد مرد است «وَهِیَ أَفْضَلُ الْعِبَادَةَ» این افضل عبادت است که حُبًّا لَهُ عبادت کند. اگر بگویند بهشت و جهنم بگوید نه من کاری ندارم.
___________________